Practica i aprèn. Medi natural i social 6

Continguts

ESPANYA I EUROPA
Espanya, un estat europeu. El relleu d’Espanya. Els rius d’Espanya. Els climes d’Espanya. La vegetació d’Espanya. L’organització de l’Estat espanyol. Espanya, un estat democràtic. La població espanyola. Els moviments migratoris a Espanya. El sector primari a Espanya. El sector secundari a Espanya. El sector terciari a Espanya. Europa. El relleu i els rius d’Europa. El clima i la vegetació d’Europa. La Unió Europea. Les institucions polítiques de la UE. L’euro, una moneda única. La població a Europa. Els corrents migratoris a Europa. Les llengües d’Europa. Tradicions diverses a Europa. Menjar a Europa. Fem una entrevista. Una economia globalitzada. Les multinacionals.

LA NOSTRA HISTÒRIA
El temps històric. Els testimonis de la història. L’arqueologia com a ciència. Els primers humans. La natura com a rebost. Literatura i prehistòria. Els primers agricultors i ramaders. Els antics pobladors de la Mediterrània. Pagesos i cavallers de fa mil anys. Aprendre història dels còmics. Mariners i descobridors. Obrers i industrials. La nostra societat actual. Fets que fan història. Elaborem una línia del temps. Investiguem un edifici. Què menjaven els nostres avis? La moda al llarg de la història. Les restes del passat a Catalunya.

MATÈRIA, ENERGIA I TECNOLOGIA
Els materials. El problema del plàstic. Anem al laboratori. Masses, volums i densitats. Les mescles. Canvis físics i canvis químics. Les màquines. Fem d’inventors! Les màquines simples. La bicicleta, una màquina complexa. Com funciona una
rentadora? La roda, un gran invent. Cadenes energètiques. Les fonts d’energia. Les centrals hidroelèctriques. L’ús adequat de l’energia. Fabriquem paper reciclat. Preparem l’entrepà. D’energia cinètica a treball. Producció i consum mundial d’energia. Els circuits elèctrics. Invents antics i moderns. El magnetisme. La composició de la llum blanca. La propagació del so.

Fitxa tècnica

 • Matèria: Coneixement del medi
 • Curs:
 • Etapa: Primària
 • Cicle: cicle superior
 • Tipus: Material per a l'alumnat
puc

Troba totes les llibreries en Catalunya, Illes balears i Andorra.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Altres títols de la col·lecció

 • asdf

  Practica i aprèn. Medi natural i social 6

  Vegeu fitxa

  Curs:6è

  ISBN/EAN:

 • asdf

  Practica i aprèn. Medi natural i social 5

  Vegeu fitxa

  Curs:5è

  ISBN/EAN:978-84-479-3703-5

 • asdf

  Practica i aprèn. Medi natural i social 4

  Vegeu fitxa

  Curs:4t

  ISBN/EAN:978-84-479-3703-5

 • asdf

  Practica i aprèn. Medi natural i social 3

  Vegeu fitxa

  Curs:3r

  ISBN/EAN:978-84-479-3701-1

 • asdf

  Practica i aprèn. Medi natural i social 2

  Vegeu fitxa

  Curs:2n

  ISBN/EAN:978-84-479-3700-4

 • asdf

  Practica i aprèn. Medi natural i social 1

  Vegeu fitxa

  Curs:1r

  ISBN/EAN:978-84-479-3699-1

© Baula 2020 - avís legal
Política de privacitat
Política de cookies

GRUPO EDELVIVES

Segueix-nos a: